Vormen

Afhankelijk van de locatie en uw persoonlijke wensen voor een lichtstraat zijn er verschillende dakvormen mogelijk om toe te passen.

We maken onderscheid in de volgende vormen:

 

 

Lessenaarsdak

Lessenaarsdak

Deze dakvorm is voorzien van 1 hellend dakvlak (dakschild) met een standaard helling van 20 graden, wenst u een andere hellingsgraad dan is dat ook bespreekbaar.

Het is een dakvorm die bij de hedendaagse architectuur past.

Een lessenaarsdak  kan bijvoorbeeld bij een kleinere aanbouw tegen de bestaande achtergevel geplaatst worden om het licht zover mogelijk in de bestaande woning binnen te halen.

Zadeldak

zadeldak

Deze dakvorm is de meest bekende, de 2 dakschilden komen aan de bovenzijde bij de nok samen. Beide kopse kanten worden afgewerkt met een geïsoleerd schot. De standaard hellingshoek is 20 graden. Wenst u een andere hellingsgraad dan is dat ook bespreekbaar. Een zadeldak heeft een symmetrische uitstraling en wordt meestal geplaatst in het midden van de aan of uitbouw.

Schilddak

schilddak

Deze dakvorm is een variant op een zadeldak, waarbij de bovenzijde van het dak schuin afgesneden wordt, hierdoor ontstaat een dak met 2 driehoekige schilden aan de korte kant en 2 trapeziumvormige vlakken aan de langste zijde. Een schilddak geeft een luxe uitstraling en haalt het meeste licht naar binnen.

Tentdak

tentdak

Deze dakvorm bestaat uit 4 of meer driehoekige schilden die in 1 punt samen komen, alle zijden hebben dezelfde hellingsgraad en afmeting. Een tentdak is ideaal voor vierkante of nagenoeg vierkante ruimten. Deze statige vorm geeft door z n hoogte, een ruimtelijk effect.  

Andere dakvormen zijn op uw aanvraag ook mogelijk.

Glastypen

De lichtstraten zijn leverbaar in verschillende glastypen.

Lees meer...

Decoraties

Wilt u, uw lichtstraat een eigen karakter geven of verfraaien, kunt u kiezen voor diverse profileringen en of Ornamenten.

Lees meer...

SKYWOOD LICHTSTRATEN

Haalt het licht naar binnen