Glastypen

Gelaagd glas

Dit is een dik glas met 1 of 2 folielagen (floatglas), het heeft als voordeel dat de ruit bij breuk niet uiteen valt, maar een geheel blijft. Tevens heeft het geluidswerende en brandvertragende eigenschappen. Dit glas is geschikt voor bijvoorbeeld een veranda en overkapping.

Isolatieglas

Dit glas bestaat uit 2 floatglas ruiten, die door een hermetisch gesloten en droge ruimte tussen de ruiten gescheiden zijn van elkaar. De ruimte tussen de ruiten wordt gesloten door een dubbel verbindingssysteem tegen de atmosfeer.  Dit HR++ glas heeft een U-waarde 1.2.

Voor een lichtstraat in een “binnenverblijf “is dit het meest aan te raden type glas.

Mocht u de voorkeur geven aan drievoudig isolerend glas, dan kan dat op aanvraag.

 

Extra opties voor bovenstaande glastypes zijn:

Zonwerend glas

De speciale coating op dit isolerende of gelaagd glas weerkaatst het zonlicht. Op deze manier profiteert u wel van het licht van de zon, maar houdt u de ergste warmte buiten. Dit type glas biedt extra comfort in bijvoorbeeld uw serre.  

Zelfreinigend glas

De speciale dubbele actie coating op dit isolerende of gelaagd glas, maakt gebruik van de natuur om het glas vrij van vuil te houden. De coating reageert op de ultraviolette straling in het daglicht en breekt zo het organisch vuil af. Wanneer regen of water op het glas valt, vormt het water geen druppeltjes, maar een film over het oppervlak van het glas en wordt het vuil zo van het glas afgespoeld.

Het geeft niet alleen het praktische voordeel van minder schoonmaken, maar geeft ook helderder en beter uitziende beglazing.

SKYWOOD LICHTSTRATEN

Haalt het licht naar binnen